Fortbildningsdag för kultur i äldreomsorg

Välkommen på en fortbildningsdag där du får inspiration och tips på hur du kan arbeta med delaktighet och kultur inom äldreomsorg! För dig som är kulturombud eller liknande, frivillig högläsare, bibliotekarie eller intresserad.

Fortbildningsdagen arrangeras av Biblioteksutveckling Sörmland, Scenkonst Sörmland, Sörmlands Museum, Flens kommun och Trosa kommun.

Start Kl. 9:30 (fika från kl. 9)
Tack och hej kl. 16:00

Från programmet

• Med sång och humor
Jan-Olof Andersson är musiker och pedagog med lång erfarenhet av arbete inom äldreomsorgen. Med humor, energi och lust inspirerar han oss att se de kulturella behoven hos varje människa och hitta farbara vägar för att tillfredsställa dessa behov. Såklart med gitarren i handen och en sång redo!

Varför clowner behövs på äldreboende
Dansaren och koreografen Jannine Rivel från ClownClubben samtalar om clowners positiva inverkan på hälsa och ClownClubbens arbete för att stärka det som är friskt i varje människa.

• Öppna öron – en konsert som känns i kroppen
Stäng dina ögon. Hur upplever du världen? Hör du något? Öppna upp dina sinnen...
Vi får en unik konsert där den lekfulla brasstrion Fri luft möter en helt ny blåstrio speciellt ihopsatt för den här produktionen. Jazz möter klassiskt, afroblues och soul. Musiken kommer kännas i hela kroppen. Med låtar skrivna av Stevie Wonder, Maria Theresia von Paradis, Amadou & Mariam med flera.
Medverkar gör Lucy Rugman (klarinett), Axel Mårdsjö (saxofon), Staffan Findin (trombon), Erik Palmberg (trumpet), Åsa Karlberg (flöjt), Anette Kumlin (oboe)

• Anhörigskap och kultur - ett mångfacetterat område
Susanne Rolfner Suvanto från Nationellt kompetenscenter för anhöriga delar tankar och exempel från landet. Maia Sievert, anhörigsamordnare i Vingåkers kommun, berättar om arbetet i Vingåker.

Dessutom blir det praktiska tips med Slottsängens äldreboende i Flen, pausgympa, och möjligheter att samtala och dela erfarenheter.

Anmäl dig här senast 20 april

NPP5