Nyhetslista

 • 8 april 17:30

  Barn och ungas rättigheter under pandemin i fokus i en ny kraftsamling

  Med start i april inleder Region Sörmland tillsammans med Eskilstuna kommun en serie möten för samverkan kring barn och ungas rättigheter under pandemin. ”Vi vet alldeles för lite om barnens behov under pågående pandemi” säger Åsa Stålhane, Region Sörmland.

 • 7 april 15:00

  Dubblerad summa för sommarpresent i Region Sörmland

  Region Sörmland dubblerar summan för årets sommarpresent till medarbetarna. Gåvan är både en uppskattning för insatser under en tuff tid och en stöttning till det lokala näringslivet. Förslaget diskuteras och beslutas på mötet med regionstyrelsen den 13/4.

 • 7 april 08:21

  Region Sörmland går upp i förstärkningsläge

  Den 7 april kl.08.00 har Region Sörmland gått upp till förstärkningsläge på grund av det ökade antalet patienter med covid-19 som behöver vård. Det omfattar både den regionala särskilda sjukvårdsledningen samt de tre lokala särskilda sjukvårdsledningarna vid länets sjukhus.

 • 30 mars 16:34

  Bli redo för jobb i Sörmland

  Alla yrken har en historia men vilka har en framtid? Det är temat för den kampanj som vi nu kör på Facebook och Instagram. Syftet är att påminna om att arbetsmarknaden hela tiden förändras och att man kan behöva uppdatera sin utbildning för att bli redo för framtidens jobb.

 • 30 mars 12:02

  Vaccinationer mot covid-19 och länstillhörighet

  Det är möjligt att boka tid för vaccination mot covid-19 var man vill i hela landet, oavsett var man bor. Detta för att vaccinationer likställs med öppenvård vilket regleras i patientlag och hälso- och sjukvårdslag. För stor andel utomlänsbokningar kan dock bli problematiskt då fördelning av vaccin sker baserat på antal folkbokförda i regionen.

 • 29 mars 15:29

  Öppet att boka för personer födda 1951 och tidigare

  Från 30/3 är det möjligt för personer födda 1951 och tidigare att boka tid för vaccination mot covid-19. Smidigast bokas tid på 1177.se och flest tider finns på våra vaccinationsmottagningar i Nyköping, Eskilstuna och Katrineholm. Redan på skärtorsdagen finns tider att boka.

 • 23 mars 09:38

  Fler språk i bokningstelefon

  Nu erbjuder Region Sörmland hjälp på fler språk för de som vill boka tid för vaccination mot covid-19. Engelska, arabiska och somaliska är först ut.

 • 22 mars 10:32

  Ett år med covid-19 i Sörmland - tillsammans i en påfrestande tid

  Nu har vi levt med corona i Sörmland i ett år. Den 9/3 2020 konstaterades det första fallet i länet och under året som gått har medarbetare i olika yrkesroller och verksamheter arbetat hårt.

 • 10 mars 11:57

  Varning efter vaccinmisstag

  En medarbetare i Region Sörmland har fått en skriftlig varning. Detta efter att ha frångått den prioriteringsordning som gäller för vaccinering mot covid-19.

 • 9 mars 13:17

  Ett år med covid-19 i Sörmland - tillsammans i en påfrestande tid

  Tusentals medarbetare har definitivt gjort enorma insatser under den pågående pandemin! Som exempel på hur många tillsammans fått saker att fungera publicerar vi intervjuer med ett par av de personer som varit mitt i stormens centrum. Först ut är Josefine Lindberg, verksamhetsutvecklare.

Föregående