Nyhetslista

 • Igår 15:40

  Akutmottagningens nya lokaler möjliggör för en mer effektiv vård på Kullbergska sjukhuset

  Akutmottagningen, medicinsk intermediärvårdsavdelning (MIMA) och primärvårdsjouren flyttar tillbaka till sina gamla, numera nyrenoverade, lokaler på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm.

 • 19 september 13:13

  Älg på Mälarsjukhuset

  En älg hoppade in genom ett fönster på Mälarsjukhuset under söndagen. Veterinär bedövade älgen som nu är avliden. Ingen människa kom till skada.

 • 17 september 08:49

  Facebookinlägg anmält till JO

  Region Sörmland har anmälts till Justitieombudsmannen, JO, för ett Facebookinlägg från i somras. Anmälaren anser att texten bryter mot GDPR och hur personuppgifter får hanteras. Inlägget togs snabbt ned då även följare reagerat på texten.

 • 16 september 13:49

  Arbete inleds för att starta vaccinering mot covid-19 för 12 - 15 åringar

  I dag, 16/9, kom Folkhälsomyndigheten och regeringen med beskedet att barn från 12-års ålder ska erbjudas vaccin mot covid-19. Region Sörmland inleder nu arbete med hur detta ska genomföras i länet.

 • 15 september 20:49

  Polisinsats på Regionsjukhuset Karsudden

  Under eftermiddagen barrikerade sig två patienter i en sluss på Karsudden och polis tillkallades. Patienterna är åter på sina avdelningar.

 • 15 september 09:43

  Vaccina och Vaccinkliniken öppnar för drop-in tider

  Från 15 september öppnar Vaccina och Vaccinkliniken möjligheten för drop-in tider för vaccinering mot Covid-19.

 • 14 september 10:02

  Åter framåt för den Sörmländska vården

  Den Sörmländska sjukhusvården tar åter kliv framåt enligt undersökningen nationell patientenkät 2021. Inom samtliga frågeområden förbättras resultaten mer än rikssnitt. De allra flesta patienter är nöjda med sin vård, män och äldre något mer så än kvinnor och yngre. Sörmlands resultat ligger dock fortfarande strax under genomsnitt vilket innebär att det finns områden att förbättra.

 • 10 september 13:02

  Provtagningsstationen vid Nyköpings lasarett flyttar

  Från och med måndag 13 september finns provtagningsstationen för covid-19 vid Nyköpings lasarett på en ny plats. Nya adressen är vid Fåfängans väg, vid före detta Hållets äldreboende.

 • 10 september 09:13

  Lokalförändringar för vaccination mot covid-19 i Sörmland

  Under hösten sker förändringar i vaccinationsarbetet mot covid-19 i hela Sörmland. De flesta privata vaccinatörernas uppdrag går ut och vaccineringen tas till stora delar över av Region Sörmland. Fortsatt vaccination kommer framför allt att ske på vårdcentraler i länet.

 • 10 september 08:24

  Suicidpreventiva dagen 10 september

  Den 10 september är det den internationella suicidpreventiva dagen. En dag som lanserats av Världshälsoorganisationen (WHO) för att sätta arbetet med att förhindra självmord på agendan.

Föregående