Nyhetslista

• 23 november 10:18

Vinnare av regionens interna priser

I dag, den 23/11, har tunga priser inom Region Sörmland delats ut. Personer och verksamheter prisas inom forskning, handledning, kvalitet och ledarskap. Alla bidrar på olika sätt med att förbättra för både patienter i länet och medarbetare i regionen.

• 22 november 13:23

Storsatsning på oberoende av inhyrd personal

Oberoende av inhyrd bemanning. Det är målet med arbetet som nu startar i hälso- och sjukvården i Region Sörmland. Första steg är att från februari 2023 kraftigt reducera inhyrning av sjuksköterskor. Samtidigt görs stora satsningar på regionens egna medarbetare i vården.

• 14 november 13:06

Premiär för Modda Sörmland - digifysiskt science center för barn och unga

Teknik, naturvetenskap och matematik ska bli oemotståndligt för barn och unga. Det är tanken med den nya plattformen, Modda Sörmland, ett unikt science center som kombinerar fysisk- och digital verksamhet. Genom att kombinera Extended reality (XR) med utforskande miljöer så flyttas mentala gränser och gör lärandet roligare.

• 10 november 12:47

Reducerad verksamhet vid Kvinnokliniken på Mälarsjukhuset

Kvinnokliniken på Mälarsjukhuset reducerar sin verksamhet under en period på grund av läkarbrist.

• 7 november 21:01

Gör din vilja känd om donation

Gör din vilja känd om organdonation. Det är det viktigaste budskapet under donationsveckan som pågår under vecka 45.

• 4 november 14:02

Nya bedrägeriförsök om att logga in med BankID

Uppdaterad information 2022-11-18
    Ytterligare bedrägeriförsök har upptäckts. Tillvägagångssätten varierar men gemensamt är att man uppmanas att använda sitt bank-id.

• 21 oktober 15:38

Angående vattenproblematik i Eskilstuna

Delar av Eskilstuna kommun har sedan ett par dagar problem med förhöjda halter av koliforma bakterier. Enligt Sörmlands smittskyddsläkare Signar Mäkitalo är det därför bra att fortsätta koka vattnet innan användning.

• 18 oktober 14:11

Nytt politiskt styre i Region Sörmland

Region Sörmland har ett nytt politiskt styre. Moderaterna, Vård för pengarna, Kristdemokraterna och Centerpartiet är partierna som från och med i dag, 18/10, formellt leder det politiska arbetet. Regionstyrelsens ordförande är Christoffer Öqvist (M).

• 14 oktober 10:25

Start för årets influensavaccination

Den 17/10 öppnar vi bokningen för årets vaccination mot influensa. Du som är född 1957 eller tidigare, eller har en medicinsk riskfaktor erbjuds kostnadsfri vaccination.

• 13 oktober 14:01

För tidiga vykort ställer till det

Vykort med information från Region Sörmland om att det är dags att börja boka tid för vaccination mot säsongsinfluensan har börjat nå sörmlänningar. Tyvärr lite för tidigt. Det är inte möjligt att boka tid förrän från måndag den 17/10.

Föregående