Nyhetslista

• Igår 14:15

Fler kan testa sig för covid-19 med ny typ av testkit

En ny typ av testkit för covid-19 kommer att testas under helgen i Nyköping. Du måste fortfarande boka tid via 1177.se, men med de nya testkiten registrerar du själv ditt prov.

• Igår 12:15

Del av upphandling för privata vaccinatörer klar

För sju av länets nio Sörmländska kommuner är det nu klart med privata vaccinatörer för vaccinering mot covid-19. De privata företagen kopplas in när vaccinationen går in i fas 4 vilket är personer i åldern 18 - 59 år, som inte tillhör tidigare prioriteringsfaser. För två kommuner pågår fortfarande upphandling av privata alternativ.

• 12 april 09:54

Satsning på förbättrad tillgängligheten hos samtalsmottagningarna

Alltfler barn och unga söker hjälp och stöd på länets samtalsmottagningar. För att möta behovet och hålla en god tillgänglighet föreslås en förstärkning av verksamheten med tre miljoner kronor. Förslaget diskuteras och beslutas på mötet med regionstyrelsen den 13/4.

• 8 april 17:30

Barn och ungas rättigheter under pandemin i fokus i en ny kraftsamling

Med start i april inleder Region Sörmland tillsammans med Eskilstuna kommun en serie möten för samverkan kring barn och ungas rättigheter under pandemin. ”Vi vet alldeles för lite om barnens behov under pågående pandemi” säger Åsa Stålhane, Region Sörmland.

• 8 april 11:53

Fokus på att förbättra sörmländska barns hälsa efter coronapandemin

Den pågående pandemin tros ge negativa konsekvenser på hälsan hos sörmländska barn. För att möta behovet och sätta in åtgärder ska en handlingsplan tas fram baserad på barnhälsovårdens årsrapport. Förslaget diskuteras på mötet med regionstyrelsen den 13/4.

• 7 april 15:00

Dubblerad summa för sommarpresent i Region Sörmland

Region Sörmland dubblerar summan för årets sommarpresent till medarbetarna. Gåvan är både en uppskattning för insatser under en tuff tid och en stöttning till det lokala näringslivet. Förslaget diskuteras och beslutas på mötet med regionstyrelsen den 13/4.

• 7 april 08:21

Region Sörmland går upp i förstärkningsläge

Den 7 april kl.08.00 har Region Sörmland gått upp till förstärkningsläge på grund av det ökade antalet patienter med covid-19 som behöver vård. Det omfattar både den regionala särskilda sjukvårdsledningen samt de tre lokala särskilda sjukvårdsledningarna vid länets sjukhus.

• 1 april 12:15

Regionala allmänna rekommendationer i Sörmland förlängs

Smittspridningen av covid-19 fortsätter att öka mycket i Sörmland. Även andelen virusvarianter ökar snabbt. De regionala allmänna rekommendationerna i Sörmland förlängs därför till och med den 2 maj 2021.

• 31 mars 15:45

Region Sörmlands första sex månader med covid-19 utvärderat

Hur Region Sörmland hanterade det första halvåret av coronapandemin har nu granskats. Resultatet av den externa utredningen är att det i stora delar fungerat bra men att det också finns förbättringsområden.

• 30 mars 16:34

Bli redo för jobb i Sörmland

Alla yrken har en historia men vilka har en framtid? Det är temat för den kampanj som vi nu kör på Facebook och Instagram. Syftet är att påminna om att arbetsmarknaden hela tiden förändras och att man kan behöva uppdatera sin utbildning för att bli redo för framtidens jobb.

Föregående