Nyhetslista

  • 13 mars 13:34

    Brukarrevision av de psykiatriska akutteamen i Sörmland

    Just nu erbjuds personer som nyligen sökt akut psykiatrisk vård i Sörmland att vara med i en undersökning om sin upplevelse av vården. Intervjuerna är en del i ett pågående projekt i Region Sörmland runt akutpsykiatrin och den vård som ges utanför sjukhus.

  • 4 mars 09:33

    Sörmland värst drabbat av TBE i Sverige

    Snart vaknar fästingarna och det är viktigare än någonsin att vaccinera sig mot TBE.

  • 29 februari 08:44

    Nära nio av tio invånare upplever god tillgång till sjukvård

    86 procent av Sörmlänningarna har tillgång till den sjukvård de behöver och nästan 60 procent har stort förtroende för sjukvården. Vad gäller väntetider är de mer rimliga till vårdcentral än till sjukhus. Detta visar resultaten från hälso- och sjukvårdsbarometern 2023.

  • 27 februari 08:00

    Akutmottagningen på Nyköpings lasarett flyttar till nya lokaler

    Akutmottagningen på Nyköpings lasarett förbereder sig för en stor förändring när de nu flyttar till nya, moderna lokaler. Med ökad yta och bättre anpassning för olika vårdbehov strävar de efter att skapa en trygg och välkomnande miljö för patienter och deras anhöriga.

  • 22 februari 12:45

    Upptäckt av skelettdelar i förråd

    Vid en rensning av förrådsutrymmen på Nyköpings lasarett har kranier och skelettdelar påträffats. Kvarlevorna är troligtvis mycket gamla och har sannolikt använts i forskningssyfte och vid brottsutredningar.

  • 16 februari 13:36

    Kullbergska åter i toppskiktet av svensk hjärtvård

    Kullbergska sjukhuset i Katrineholm är kvar i svensk hjärtvårdstopp. Framgångsrikt teamarbete där tid ägnas åt varje patient är delar av framgången.

  • 16 februari 09:34

    Mässling sprider sig– se över vaccinationssskyddet inför resor

    Under 2023 och nu i början av 2024 har flera europeiska länder, bland annat Storbritannien, informerat om ökande spridning av mässling. Mässling är mycket smittsamt, och även om fallen i Sverige är få förekommer det att ovaccinerade blir smittade på utlandsresor och sedan smittar vidare på hemorten.

  • 15 februari 14:08

    Vårens vaccinationer mot covid-19

    Snart är det dags att fylla på ditt skydd mot covid-19. Det vill säga om du är 80 år eller äldre, eller om du är 65 år eller äldre och behöver daglig omsorg.

  • 14 februari 10:32

    Läkare pratar oftare om levnadsvanor med patienter

    Läkare i primärvården diskuterar oftare bruk av tobak och alkohol samt matvanor med patienterna. Även motionsvanor diskuteras ofta med patienterna. Det visar resultaten av den nationella patientenkäten 2024. Sörmlands vårdcentraler får genomgående höga omdömen och ligger i snitt med riket.

  • 6 februari 08:37

    Fyra tandvårdskliniker blir två

    Folktandvården i Malmköping flyttar till Flen och Folktandvården i Åkers styckebruk flyttar till Mariefred.

Föregående