Nyhetslista

 • Igår 08:42

  Ny podd om sjukdomar och läkemedel

  Podden ”Läkekraft” ger förebyggande tips men också råd om hur du själv kan hantera din sjukdom.

 • 18 juni 18:59

  Regionstyrelsen i korthet 18/6

  Psykiatrisk slutenvård, åtgärder för en ekonomi i balans, bassängverksamheten och försäljning av fastigheten där regionkansliet finns i dag. Det var en del av de ärenden som avhandlades på dagens möte med regionstyrelsen.

 • 11 juni 10:25

  Skyndsamma åtgärder för att nå en ekonomi i balans

  Region Sörmlands ekonomiska situation kräver en rad åtgärder för att nå en ekonomi i balans. Vid mötet med regionstyrelsen den 18/6 presenteras därför flera förslag för att minska kostnadsutvecklingen. Det handlar bland annat om att minska antalet medarbetare i hela regionen.

 • 3 juni 12:32

  Framåt för barnhälsovården- men fortfarande ojämlikt i länet

  Barn i Sörmland lever med högst socioekonomisk utsatthet i landet. Barnhälsovårdens arbete är därför viktigt och resultaten går framåt, men fortfarande är tillgången på stöd ojämn i länet. Det visar barnhälsovårdens rapport för 2023.

 • 21 maj 14:02

  Så påverkas Region Sörmland av vårdförbundets nya varsel

  Idag, den 21 maj, har vårdförbundet varslat om strejk för runt 2000 medlemmar i fem regioner. Region Sörmland omfattas inte av strejkvarslet.

 • 10 maj 08:54

  Barnakuten flyttar till akutmottagningen

  Från den 13 maj delar barnakuten lokaler med akutmottagningen på Mälarsjukhuset.

 • 6 maj 15:02

  Vi medverkar på Springpride i Eskilstuna 18 maj

  Vår medverkan i olika sörmländska Pride-arrangemang syftar till att visa att vi med självklarhet arbetar och står upp för HBTQI-personers lika rättigheter och lika värde.

 • 30 april 09:54

  Screeningprogrammet för tarmcancer fullt utbyggt

  Screening för tarmcancer startade i Sörmland i mars 2022. Under de två första åren har 15 742 personer testats. Nu är programmet fullt utbyggt och alla mellan 60 och 74 år erbjuds screening vart annat år.

 • 26 april 13:12

  Normal drift efter strömavbrott på Nyköpings lasarett

  Under cirka en timme under fredagsförmiddagen, 26/4, blev stora delar av Nyköpings lasarett strömlöst. Strömförsörjningen är åter, verksamheten i normal drift och den lokala stab som upprättades på lasarettet har avvecklats.

 • 24 april 10:05

  Så påverkas jag som patient av Vårdförbundets konflikt

  Vårdförbundets varslade övertids-, mertids- och nyanställningsblockad från den 25/4 klockan 16.00 har startat. Detta påverkar den Sörmländska vården då cirka 2000 medarbetare är berörda. Konflikten kan också påverka dig som patient.

Föregående