Nyhetslista

 • 12 oktober 14:52

  Covid-19 vaccin med utgånget hållbarhetsdatum använt i Nyköping

  Ett antal vaccindoser där tillverkarens rekommenderade hållbarhetsdatum passerats har använts vid en vaccination mot covid-19 i Nyköping. Skälet till händelsen är att den interna datumkontrollen innan vaccinationen har brustit. Personerna som fått doserna informeras via både telefon och brev.

 • 11 oktober 13:52

  Ny lokal för covid-vaccinationer i Eskilstuna

  Från och med tisdag 12 oktober flyttar iDoc sin vaccinationsmottagning från Vårdcentralen Gallerian på Kungsgatan 6 till en ny lokal i Gallerian på Kungsgatan 10 i Eskilstuna.

 • 6 oktober 15:50

  Modernas vaccin mot covid-19 pausas för unga

  Folkhälsomyndigheten har beslutat att pausa användningen av Spikevax, Modernas vaccin mot covid-19, till de som är födda 1991 eller senare.

 • 6 oktober 10:36

  Tredje dos erbjuds de äldsta och sköraste

  Personer med ökad risk för svår covid-19 erbjuds nu en tredje dos vaccin mot covid-19. Det gäller personer som är 80 år och äldre eller de som bor på särskilt boende, har hemsjukvård eller hemtjänst.

 • 4 oktober 10:42

  Miljoner till vårdcentraler som ersättning under covid-19 pandemin

  Vårdcentralerna i Sörmland föreslås få över fyra miljoner kronor i ersättning för merkostnader under coronapandemin.

 • 30 september 09:03

  Remiss för förslag till Länstransportplan 2022-2033

  Region Sörmland har regeringens uppdrag att ta fram en ny länsplan för regional transportinfrastruktur för perioden 2022–2033. Region Sörmland har tagit fram ett förslag till länsplan och inbjuder härmed länets kommuner samt berörda myndigheter och organisationer att lämna synpunkter inför framtagande av slutlig version.

 • 28 september 13:39

  Vårdcentraler börjar vaccinera mot covid-19 på vissa orter

  Från och med 1 oktober börjar vårdcentralerna i Flen, Gnesta, Mariefred, Strängnäs, Trosa och Vingåker vaccinera mot covid-19. Samtidigt fasas de privata mottagningar på orterna ut.

 • 28 september 13:19

  Upphandling av ortopediverksamhet

  Region Sörmland föreslås upphandla ortopedoperationer för två miljoner kronor. Syftet är att jobba undan den uppskjutna vård som uppstått under pandemin. Upphandlingen innebär omkring 70 ingrepp i veckan.

 • 19 september 13:13

  Älg på Mälarsjukhuset

  En älg hoppade in genom ett fönster på Mälarsjukhuset under söndagen. Veterinär bedövade älgen som nu är avliden. Ingen människa kom till skada.

 • 17 september 08:49

  Facebookinlägg anmält till JO

  Region Sörmland har anmälts till Justitieombudsmannen, JO, för ett Facebookinlägg från i somras. Anmälaren anser att texten bryter mot GDPR och hur personuppgifter får hanteras. Inlägget togs snabbt ned då även följare reagerat på texten.

Föregående