19 augusti 2022

Dags för påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19!

Den 22 augusti öppnar tidbokningen för de som rekommenderas ytterligare en påfyllnadsdos av vaccination mot covid-19. Vaccinationerna startar 1 september. Nytt är att bokningen inte längre sker genom att logga in på 1177.se.

– De allra flesta vaccinationsmottagningar i Sörmland har nu gått över till ett smidigare bokningssystem. Nu bokar du tid på en vanlig webbsida. E-legitimation behövs inte längre. För dig som inte kan boka digitalt har vi kvar vår bokningstelefon, säger Charlotta Påhlman Lind, chef för vaccinationsenheten på Region Sörmland.

Du rekommenderas en påfyllnadsdos mot covid-19 om:

Ny adress i Oxelösund

I Oxelösund vaccinerar nu Kry på Gamla Oxelösundsvägen 9.

All information finns på 1177.se

1177.se hittar du länkar till bokningssidorna. Där kan du också läsa mer om vaccinen och i vilket tidsintervall du ska ta dina doser.

Bokningstelefonen är öppen

Du som behöver hjälp att boka tid är välkommen att ringa 016-10 40 44. Vi pratar svenska, engelska, arabiska, finska, ryska och somaliska.

Vykort till alla som är 65 år eller äldre

Under de närmsta veckorna skickas vykort hem till dig som är 65 år och äldre för att uppmärksamma dig på att du är välkommen att boka tid för en påfyllnadsdos. Har du redan fått en påfyllnadsdos eller en kallelse till vaccination kan du bortse från vykortet.

Vuxna under 65 år

Vuxna 18–64 år rekommenderas fortfarande vaccination med tre doser. Vill du ändå ha en påfyllnadsdos är du välkommen att boka tid från och med 29 augusti.

QN7A