1 november 2023

Meddelande om vaccination skickas från regionen

Vaccinationsenheten i regionen testar ett nytt arbetssätt för att påminna om att boka tid för höstens vaccination mot influensa, covid-19 och pneumokocker. Alla som är mellan 65 och 79 år får inom kort ett meddelande i 1177:s inkorg som att påminner om att boka tid.

– Meddelandet går ut till de som är i riskgrupp utifrån ålder för att bli allvarligt sjuka av influensa, covid-19 och pneumokocker. Vi testar hur många vi når via 1177:s e-tjänster, som är ett smidigt sätt att nå ut med viktig information, säger Marie Strandberg Agnestrand på vaccinationsenheten.

Aktivera aviseringar i e-tjänsterna

  • När du aktiverat aviseringar i inloggat läge på 1177.se får du ett sms eller e-post när en mottagning skickar ett svar eller meddelande till dig i e-tjänsterna.
  • Du väljer själv om du vill ha avisering via sms eller e-post eller båda. Du gör inställningen för detta när du har loggat in i e-tjänsterna.

Vem får meddelandet?

  • Du som är mellan 65 och79 år bokar tid för vaccination själv. Därför får du ett påminnelsemeddelande. Meddelandet går ut till alla i åldersgruppen även om du redan bokat tid.

 Du som är 80 år eller äldre får en bokad tid för vaccination från din vårdcentral. Därför får du inte något påminnelsemeddelande.

Vad innehåller meddelandet?

Meddelandet innehåller information om hur du bokar tid för vaccination. Du får en avisering från 1177 på det sätt du har valt att få aviseringar på, sms eller e-post eller båda.

På 1177.se finns information om hur och var du bokar tid för vaccination.

YX7V