Nyhetslista

 • 8 april 17:30

  Barn och ungas rättigheter under pandemin i fokus i en ny kraftsamling

  Med start i april inleder Region Sörmland tillsammans med Eskilstuna kommun en serie möten för samverkan kring barn och ungas rättigheter under pandemin. ”Vi vet alldeles för lite om barnens behov under pågående pandemi” säger Åsa Stålhane, Region Sörmland.

 • 7 april 08:21

  Region Sörmland går upp i förstärkningsläge

  Den 7 april kl.08.00 har Region Sörmland gått upp till förstärkningsläge på grund av det ökade antalet patienter med covid-19 som behöver vård. Det omfattar både den regionala särskilda sjukvårdsledningen samt de tre lokala särskilda sjukvårdsledningarna vid länets sjukhus.

 • 30 mars 16:34

  Bli redo för jobb i Sörmland

  Alla yrken har en historia men vilka har en framtid? Det är temat för den kampanj som vi nu kör på Facebook och Instagram. Syftet är att påminna om att arbetsmarknaden hela tiden förändras och att man kan behöva uppdatera sin utbildning för att bli redo för framtidens jobb.

 • 29 mars 15:29

  Öppet att boka för personer födda 1951 och tidigare

  Från 30/3 är det möjligt för personer födda 1951 och tidigare att boka tid för vaccination mot covid-19. Smidigast bokas tid på 1177.se och flest tider finns på våra vaccinationsmottagningar i Nyköping, Eskilstuna och Katrineholm. Redan på skärtorsdagen finns tider att boka.

 • 23 mars 09:38

  Fler språk i bokningstelefon

  Nu erbjuder Region Sörmland hjälp på fler språk för de som vill boka tid för vaccination mot covid-19. Engelska, arabiska och somaliska är först ut.

 • 5 mars 14:09

  Högt tryck på bokningar av vaccination mot covid-19

  Just nu är det många som vill boka tid för vaccination mot covid-19 och vi har högt tryck på flera telefonlinjer in till Region Sörmland.

 • 4 mars 17:01

  Nu erbjuder vi fler grupper vaccin mot covid-19

  I dagarna går brev ut till de som är födda 1941 och tidigare och till de som genomgått benmärgs- eller organtransplantation. De erbjuds att vaccinera sig på vårdcentralerna. De som är födda 1941 och tidigare bokar tid via 1177.se eller vår bokningstelefon. De som genomgått en transplantation bokar tid via vår bokningstelefon.

 • 4 mars 15:53

  Extra helgöppet för provtagning för covid-19 i Eskilstuna

  Eftersom smittan ökar i Sörmland, ökar även behovet av provtagning. Därför erbjuder vi som en första åtgärd extra helgöppet redan denna helg på våra provtagningsstation vid Mälarsjukhuset.

 • 3 mars 08:59

  Region Sörmlands patienter kan nu få provsvar via nätet

  Från och med den 3 mars kan invånare i Region Sörmland se sina provsvar på nätet, genom att logga in i e-tjänsten journalen på 1177.se.

 • 1 mars 12:55

  Ostlänkens stationer i Sörmland är avgörande för hållbarhet, långsiktighet utveckling och konkurrenskraft

  Regeringen har gett Trafikverket i uppdrag att utreda utbyggnad av nya stambanor med en kostnadsram på 205 miljarder kronor. Idag, den 1 mars, har Trafikverket slutredovisat sitt uppdrag och presenterar fyra alternativa lösningar för nya stambanor, där Ostlänken kraftigt påverkas. Flera av alternativen innebär att de planerade stationerna i Nyköping, Skavsta och Vagnhärad tas bort. Region Sörmland, Nyköpings och Trosa kommun kräver nu att regeringen följer tidigare ingångna avtal och att Ostlänken byggs som planerat.

Föregående