Nyhetslista

 • 15 juni 14:22

  Hälso- och sjukvårdsdirektör Monika Samuelsson, går i pension till hösten

  Hälso- och sjukvårdsdirektör Monika Samuelsson fyller 65 år i år och har valt att gå i pension. Hennes sista arbetsdag är den 30 september.

 • 14 juni 16:54

  IVO förbjuder vårdgivare att bedriva verksamhet

  IVO förbjuder företaget Amore Hemomsorg att bedriva verksamhet vid vårdcentralen Årby i Eskilstuna. Anledningen är att det enligt IVO finns påtaglig risk för patienters liv, hälsa eller personliga säkerhet. Region Sörmland hävde redan i vintras avtalet med företaget efter att flera brister upptäckts.

 • 8 juni 10:26

  1177 Vårdguiden ändrar namn till 1177

  1177 är regionernas gemensamma samlingsplats för information och tjänster om hälsa och vård. Det tidigare namnet 1177 Vårdguiden ändras nu till 1177. Namnbytet är en anpassning till det begrepp som redan används allmänt av invånare, vårdpersonal och andra.

 • 3 juni 12:00

  Ta cykeln på cykelns dag!​

  Visste du att det finns hela 720 kilometer cykelbana i Sörmland? Var med och fira cykeln som färdmedel genom att testa några meter av våra cykelbanor på cykelns dag den 3 juni.

 • 3 juni 09:00

  Vattenläcka i Nyköping

  Tidigt under torsdagsmorgonen, 2/6, inträffade en stor vattenläcka i Nyköpings kommun. Detta påverkar vården på Nyköpings lasarett.
  UPPDATERAD 3 juni, kl. 09.00

 • 1 juni 09:12

  Ändrade rekommendationer för munskydd

  Från och med idag, 1 juni, behöver personal inom omsorg och hälso- och sjukvård inte längre använda munskydd vid nära kontakt med patienter eller brukare.

 • 24 maj 14:12

  Planering inför höstens vaccination mot covid-19 pågår.

  Det finns ingen möjlighet att boka din påfyllnadsdos i höst redan nu.
  Region Sörmland kommer att följa de rekommendationer gällande covid-19 vaccination som Folkhälsomyndigheten kom med idag, den 24 maj.

 • 17 maj 10:40

  Samarbete framgångsfaktorer för KLIV

  KLIV, Kvalificerade Legitimationsyrkens Introduktion i Vården, är ett framgångsrikt samarbete mellan olika verksamheter i Region Sörmland för att hälso- och sjukvårdspersonal med utländsk bakgrund ska få svensk legitimation. Samarbetet lockade nyligen integrations- och migrationsminister, Anders Ygeman, på besök.

 • 10 maj 08:51

  Ministerbesök på Eskilstuna folkhögskola

  Tisdag den 10 maj reser integrations- och migrationsminister Anders Ygeman till Eskilstuna. Under dagen besöker statsrådet bland annat programmet Kvalificerade legitimationsyrkens introduktion i vården (KLIV) på Eskilstuna folkhögskola.

 • 2 maj 12:18

  Fler mottagningar ansluts till e-tjänsten journalen

  Sedan Region Sörmland anslöt till e-tjänsten journalen 2016 pågår ett arbete för att utöka de journalanteckningar som finns tillgängliga via e-tjänsterna på 1177.se. Näst på tur står psykiatri och funktionshinder för barn och vuxna. De anslöts till e-tjänsten idag, den 2 maj.

Föregående