12 september 2022

Ögonmottagningen flyttar hem

För nära 30 år sedan lämnade ögonmottagningen på Kullbergska sjukhuset trånga utrymmen med stora renoveringsbehov. Nu flyttar mottagningen tillbaka till lokalerna som är nyrenoverade.

– Verksamheten ökar i takt med att vi får fler patienter så det är väldigt passande för oss att flytta nu. Vi svämmade över i de förra lokalerna och nu hamnar vi mer centralt på sjukhuset, säger Gunilla Persson, oftamologassistent på ögonmottagningen på Kullbergska sjukhuset.

Eget operationsrum

Ögonmottagningen samlas på ett mer uttänkt sätt och utökar antalet rum och toaletter. En stor förändring som kommer göra skillnad för verksamheten är det nya polkliniska operationsrummet.

– Ett eget polkliniskt operationsrum innebär att vi kan utföra små ingrepp i våra egna lokaler. Tidigare har vi behövt gå upp till operationsavdelningen men nu slipper vi det. Det blir enklare för våra patienter och för oss som arbetar här, säger Gunilla Persson

Verksamheten ser bara fördelar med flytten och deras återkommande patienter är också spända på att besöka mottagningen i de nygamla lokalerna.

– Jag var med när vi fanns i lokalerna på 80-talet. I 14 år jobbade jag dit vi nu flyttar tillbaka och då delade vi rum med öronmottagningen och hörcentralen. Det känns väldigt bra att vi nu får nya ytor som är anpassade för just vår verksamhet och det är extra roligt att flytta tillbaka. Nu kommer jag hem! säger Gunilla Persson.

Ögonmottagningen finns numera vid målpunkt B, plan 3.

U7SG