Karriär och utveckling

Att arbeta i Region Sörmland innebär många möjligheter till utveckling. Genom kompetensutveckling, handledning och forskning gör vi det lätt för dig att trivas och bli framgångsrik i ditt yrke.

Med drygt 8000 medarbetare är Region Sörmland en av länets största arbetsgivare. De allra flesta arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också flera yrkeskategorier med allt från drifttekniker, kockar, IT-arkitekter till strateger inom mänskliga rättigheter och inköpare.

Oavsett var du befinner dig i din karriär så finns det goda möjligheter att växa med oss.

Region Sörmlands kompetensförsörjningsmodell

Region Sörmlands kompetensförsörjningsmodell (pdf) ger stöd och riktlinjer i vårt arbete med kompetenshantering. Modellen utgår från verksamhetens uppdrag och mål och ger en överblick av befintlig kompetens och aktuellt utvecklingsbehov.

Chef- och ledarutveckling

Genom vårt interna chefsprogram får du som framtida ledare eller befintlig ledare chans att växa i ditt ledarskap. Vi erbjuder bland annat ledarskapsutbildningar, mentorskap, handledning i grupp och individuellt handledarstöd.

Personalbostäder

Du som ska göra praktik hos oss, eller är nyanställd, kan hyra en personalbostad under tiden du letar fast boende. Hyrestiden är minst 1 vecka och max 6 månader. Läs mer om personalbostäder på vår samverkanswebb.

För dig som är eller studerar till sjuksköterska

Som sjuksköterska hos oss erbjuds du många olika möjligheter till karriärsutveckling. För dig som är ny i din yrkesroll har vi ett speciellt utformat program för att du på ett tryggt och säkert sätt ska introduceras i din yrkesroll.

Du kan också starta din karriär i vårt traineeprogram, där du får prova på olika placeringar i våra verksamheter.

Vi erbjuder också studieförmåner om du vill specialisera dig. 

Karriärmöjligheter för dig som sjuksköterska

Yrkesutbildningar

På webbplatsen Redo för jobb samlas Sörmlands alla yrkesutbildningar på ett och samma ställe. Webbplatsen drivs av Region Sörmland tillsammans med länets nio kommuner.

Uppdaterat: 28 februari 2024
AC3B