Karriär och utveckling

Att arbeta för Region Sörmland innebär många möjligheter till utveckling. Genom kurser, utbildning, handledning och forskning gör vi det lätt för dig att trivas och bli framgångsrik i ditt yrke.

Med drygt 9000 medarbetare är Region Sörmland en av länets största arbetsgivare. De allra flesta arbetar inom hälso- och sjukvården men vi har också flera yrkeskategorier med allt från transportledare, kockar, nätverkstekniker till folkhälsoplanerare och inköpare. Oavsett var du befinner dig i din karriär, om du vill utvecklas i din nuvarande yrkesroll eller om du vill ta klivet åt något annat håll i organisationen så finns det goda möjligheter att växa med oss.

Våra förmåner

Som medarbetare på Region Sörmland är du en del i ett stort och viktig arbete mot målet – Sveriges friskaste län. Därför är vi som arbetsgivare mån om att ta hand om dig. Läs mer om våra förmåner.

Chef- och ledarutveckling

Genom vårt interna chefsprogram får du som framtida ledare eller befintlig ledare chans att växa i ditt ledarskap. Vi erbjuder bland annat ledarskapsutbildningar, mentorskap, handledning i grupp och individuellt handledarstöd.

Region Sörmlands kompetensförsörjningsmodell

Region Sörmlands kompetensförsörjningsmodell (pdf) ger stöd och riktlinjer i vårt arbete med kompetenshantering. Modellen utgår från verksamhetens uppdrag och mål och ger en överblick av befintlig kompetens och aktuellt utvecklingsbehov.

Intern tjänst för jobbmatchning

Nya möjligheter är en intern tjänst på Region Sörmland där du som tillsvidareanställd erbjuds coachande- och reflekterande samtal och/eller webbaserad jobbmatchning mot tjänster och vikariat inom regionen. Du som är medarbetare hos oss kan uppdatera ditt CV och söka matchade tjänster (sormland.powerinit.com) via Nya möjligheter.

Kontakta nyamojligheter@regionsormland.se om du har frågor.

Yrkesutbildningar

webbplatsen Redo för jobb samlas Sörmlands alla yrkesutbildningar på ett och samma ställe. Webbplatsen drivs av Region Sörmland tillsammanse med länets nio kommuner.

Personalbostäder

Region Sörmland har personalbostäder som kan hyras ut till dig som ska göra praktik hos oss, eller till dig som nyanställd under tiden du letar fast boende. Hyrestiden är minst 1 vecka och max 6 månader. Läs mer om personalbostäder på vår samverkanswebb.

För dig som är eller studerar till sjuksköterska

I Region Sörmland erbjuds du som sjuksköterska många olika möjligheter till karriärsutveckling. Som trainee erbjuds du möjligheten att pröva på olika placeringar och genom vår studieförmån kan du som är sjuksköterska specialisera dig med bibehållen grundlön. För dig som är ny i din yrkesroll har vi ett speciellt utformat program för att du på ett tryggt och säkert sätt ska introduceras i din yrkesroll.

Karriärmöjligheter för dig som sjuksköterska

Uppdaterat: 13 juni 2023
FXY1