Min sommarpraktik: Danah

Kan du introducera dig lite kort om vem du är och vad du gör?

Hej, jag heter Danah och jag är 17 år gammal men fyller 18 i år. Jag har studerat 2 år på Rinmangymnasiet på naturprogrammet. På fritiden gillar jag bland annat att läsa böcker, spela piano och idrotta.

Kan du berätta lite mer om avdelningen du jobbar på?

Jag är sommarpraktikant på kommunikationsstaben här på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Kommunikationsstaben tar hand om all kommunikation i regionen. De delar ut information och tar emot information. De sköter även informationen inom regionen och jobbar med 1177.

Vad har du fått göra än så länge?

Jag har bara jobbat i 3 dagar så vi har inte hunnit att göra så mycket. Vi har bland annat fått en introduktion av våra handledare och även fått datorer att jobba på. Vi har även fått ett schema med flera uppdrag där vi bland annat ska åka till Katrineholm och Nyköping för att intervjua andra sommarpraktikanter i regionen.

Vad hade du för förväntningar/fördomar och är det som du har tänkt dig?

Jag hade direkt inga förväntningar innan jag började jobba på kommunikationsstaben. Jag visste att vi troligen skulle få jobba med intervjuer men inte så mycket mer. Jag visste inte dock att de jobbade mycket med 1177 vilket var intressant då de är en väldigt stor aktör. Annars var det mesta ganska förväntat och ingenting har överraskat mig.

Hur hamnade du här? Varför sökte du till Region Sörmland?

Jag ville gärna få arbetslivfarenhet och även få en större inblick av vad som händer bakom kulisserna. Vad jag vet så har det varit ganska svårt tidigare att få praktik på regionen. Det är en väldigt bra möjlighet att jobba hos en arbetsgivare som jag kan tänka mig att jobba för i framtiden.

Vad kommer bli roligt?

Jag tycker om att jobbet är ett ganska fritt jobb där handledarna låter en själv också få bestämma ganska mycket om vad man själv vill göra. Till exempel kan vi få gå runt och intervjua vilka personer vi vill om vi är intresserade. Detta gör också att man får en bättre inblick på hur många olika verksamheter i regionen fungerar när man träffar folk på olika ställen. Det är bra för framtiden då man kanske blir intresserad att jobba på någon avdelning man var och intervjua på och då är man också lite bättre förberedd då man redan fick en liten inblick om hur det ser ut.

Skrivet av Lukas, sommarpraktikant på kommunikationsstaben.

Uppdaterat: 23 juni 2022
SJWD