Min sommarpraktik: Jennifer

Kan du berätta lite grann om dig själv och vad du har för intressen?

Hej! Jag heter Jennifer och studerar på Realgymnasiet i Nyköping med inriktning hund. Mina stora intressen på fritiden är hundar och teater. Jag är sommarpraktikant på den geriatriska avdelningen på Nyköpings lasarett. Patienterna på denna avdelning är oftast lite äldre och lider oftast av stroke, minnesförlust eller demens.

Varför sökte du praktik på Region Sörmland?

När jag sökte ville jag främst ha arbetslivshetserfarenheter. Jag tänkte att Region Sörmland då var en väldigt bra erfarenhet att ha så därför sökte jag. Jag tyckte också att det skulle vara intressant att testa något nytt och jobba inom vården. 

Vad har varit det bästa med praktiken hittills? 

Jag tycker att personalen här har varit bra och trevlig. Det går alltid att ha en rolig stund med dem och dra ett skämt osv.

Vad är något du har lärt dig här som du inte visste innan?

Jag har fått följa med på olika vårdgrejer som patienterna ska till. Jag har bland annat fått följa med till radiologen. En radiologs uppgift är då att göra ultraljud på patienterna.

Skulle du kunna tänka dig att jobba med detta eller liknande i framtiden? 

Jag skulle kunna tänka mig att jobba inom vården men då skulle jag helst få jobba med patienterna för att hjälpa dem. Annars har jag ett väldigt stort intresse för djur och jag har även tänkt att jobba med terapi för djur.

Vem skulle du kunna rekommendera detta jobb till?

De som är intressarade av vård och service främst. Man får även prata mycket med patienterna så man ska inte heller ha problem med att prata.

Hur har du utvecklats sen du kom till denna arbetsplats, hur har det gynnat dig?

Jag har blivit lite mer framåt och lite bättre i sociala sammanhang. Jag känner mig också mer förberedd för framtiden och att jobba med nya människor.

Text och foto: Lukas, sommarpraktikant på kommunikationsstaben

Uppdaterat: 3 april 2023
3HCB