19 oktober 2021

Nya vårdbyggnaden på Kullbergska sjukhuset klar för inflytt

Sedan 2019 har det pågått en nybyggnation av en helt ny vårdbyggnad på Kullbergska sjukhuset i Katrineholm. Nu är huset färdigbyggt och redan i slutet av oktober börjar öron-, näsa- halsmottagningen flytta in.

Region Sörmland fick tillgång till byggnaden den 19 oktober genom en officiell nyckelöverlämning. Nyckelöverlämningen markerar en viktig milstolpe i projektet som innebär att verksamheterna nu kan börja flytta in. Huset förväntas vara i full drift runt årsskiftet.

Den nya byggnaden ska husera:
• Bibliotek
• Ett samlat mottagningsplan
• MR-kamera för att radiologen kan ta emot fler patienter
• Två vårdavdelningar

 

Se bild i större format.

Region Sörmland satsar flera miljarder kronor på att modernisera länets sjukhus och vi bygger nytt och rustar upp för att möta framtidens hälso- och sjukvårdsbehov. Om- och nybyggnationerna vid Kullbergska sjukhuset i Katrineholm är en del av detta.

Vid planeringen av den nya vårdbyggnaden har vi utgått från de behov som verksamheterna på Kullbergska sjukhuset har tagit fram. Byggnaden skapar möjligheter och öppnar upp för bättre samarbeten mellan mottagningar och vårdavdelningar som finns i de anslutande byggnaderna. Denna nybyggnation möjliggör för sjukhuset att möta de nya kraven vad gäller bland annat god arbetsmiljö då vi bygger anpassade lokaler och skapar förutsättningar för goda möten och utveckling.

Detta är inte den enda stora satsningen som görs i regionen.
Läs mer om våra aktuella och kommande byggnationer.

VCDX