Medarbetare från kirurgimottagningen, endoskopimottagningen och urologimottagningen på Nyköpings lasarett.

Medarbetare från kirurgimottagningen, endoskopimottagningen och urologimottagningen på Nyköpings lasarett.

30 januari 2024

Patientsäkerheten i fokus när mottagningar flyttar ihop

Nu samlokaliseras urologimottagningen, endoskopimottagningen och kirurgimottagningen på Nyköpings lasarett för en mer sammanhållen och tryggare vård!

– Vi strävar efter att göra allt för att det ska bli så bra som möjligt för våra patienter. Genom att vi nu samlokaliserar våra mottagningar får vi ett mer logiskt och effektivt vårdflöde. För våra patienter innebär det exempelvis att de kommer att få möjlighet att träffa samma läkare kontinuerligt. Det blir en ökad trygghet att vi finns på samma plats, helt enkelt, säger Annika Franzén, vårdenhetschef vid kliniken för kirurgi och urologi på Nyköpings lasarett.

Urologimottagningen, endoskopimottagningen och kirurgimottagningen har flyttat in i delvis gemensamma lokaler i nära anslutning till den nya vårdbyggnaden. Under första delen av 2024 flyttar de sista verksamheterna in i nya eller helrenoverade lokaler på Nyköpings lasarett.

  • Akutmottagningen flyttar till plan 1 i nya vårdbyggnaden i slutet av februari.
  • Intensivvårdsavdelningen flyttar till plan 3 i anslutande byggnad i mitten av mars.

Vi har gjort stora insatser för att utveckla vården på Nyköpings lasarett under de senaste åren. Vi kallar satningen för framtidens sjukhus. Läs mer om Nya Nyköpings lasarett. 

QSP8