Eskilstuna folkhögskola

Vår vision är att vidga vyer och väcka engagemang!
Vi vill bidra till att människor kan påverka sin livssituation och verka för det hållbara demokratiska samhället.

Vi är en del av folkbildningen i Sverige och har en pedagogik som kännetecknas av att deltagaren utvecklas tillsammans med andra och har stora möjligheter att själv påverka sin utbildning efter egna erfarenheter och förkunskaper.

Eskilstuna folkhögskola är en dagfolkhögskola med ca 350 studerande som ligger mitt i Munktellområdet i centrala Eskilstuna. Skolan har ljusa öppna lokaler, skräddarsydda för folkhögskolans organisation. Här finns ateljéer för konststuderande, undervisningslokaler, konferenslokaler, kök, motionsavdelning samt en innergård för paus och skapande verksamhet. Skolan huserar även i återbruksgallerian ReTunas lokaler med bland annat utbildningen Recycle Design - återbruk.

Eskilstuna folkhögskola är politiskt och religiöst obunden. Huvudman för skolan är Region Sörmland. Folkhögskolan bygger på frivillighet och är en skola för vuxna. Man ska vara minst 18 år för att läsa de långa kurserna.

Skolan har ett regionalt uppdrag att bedriva folkhögskoleverksamhet samt uppdragsutbildningar. Inom ramen för det regionala uppdraget är även skolan en aktör i kulturlivet i Eskilstuna genom att ha öppna utställningar, temadagar och föreläsningar med mera.

Vårt utbud

Långa kurser

Några exempel på våra långa kurser är barnskötarutbildning, elev- och lärarassistent och recycle design – återbruk. Vi har också allmän kurs som du kan gå för att få motsvarande gymnasiekompetens och grundläggande behörigheter för vidare studier. Kursen kan väljas med inriktning musik eller skapande. Läs mer om vårt kursutbud på Eskilstunafolkhogskola.nu.

Korta kurser

Vi genomför korta kurser vilket innebär kurser under två veckor. Läs mer om vårt kursutbud på Eskilstunafolkhogskola.nu

Distanskurser

Lägg till största delen upp studierna utifrån din personliga situation vad gäller till exempel tid, arbete, familj. Vi har distanskurser i bland annat byggnadsvård, musikterapeut och klädsömnad. Läs mer om våra distanskurser på Eskilstunafolkhogskola.nu 

Studiemotiverande kurs

Vi erbjuder också studiemotiverande folkhögskolekurs som för många är en väg till arbetsmarknaden eller till fortsatta studier. Deltagare anvisas av arbetsförmedlingen. Läs mer om studiemotiverande kurs på Eskilstunafolkhogskola.nu

Sommarkurser

Skolan erbjuder sommarkurser inom många områden. I år har vi bland annat kurser inom kreativt skrivande, akvarellmålning och hur du startar din egen podcast. Läs mer om våra sommarkurser på Eskilstunafolkhogskola.nu

Utställningar

Då skolan tillsvidare är stängd har vi under vårterminen ställt in planerade utställningar, förhoppningsvis kommer vi kunna ha öppet igen under hösten. Under tiden finns möjlighet att ta del av utställningar av våra deltagare via skolans digitala galleri. Läs mer om våra utställningar här! 

Uppdaterat: 22 december 2023
5UF3