Åsa folkhögskola

Vår vision är att vidga vyer och väcka engagemang! Vi vill bidra till att människor kan påverka sin livssituation och samhället. Utifrån dessa ramar utarbetar vi självständigt ett kursprogram och en verksamhet som speglar samhällets, individens och samtidens
behov.

Skolan erbjuder folkhögskolekurser, uppdragsutbildningar, samt konferensverksamhet och har ca 250 studerande och ligger i Sköldinge, mitt i vackra Sörmland. Skolan har en uppskattad restaurang samt konferensanläggning.

Åsa folkhögskola är politiskt och religiöst obunden. Huvudman för skolan är Region Sörmland. Folkhögskolan bygger på frivillighet och är en skola för vuxna. Man ska vara minst 18 år för att läsa de långa kurserna.

Vårt utbud

Långa kurser

Några exempel på våra långa kurser är musik, streetdance och vårdbiträdeskurs. Vi har också allmän kurs som du kan gå för att få motsvarande gymnasiekompetens och grundläggande behörigheter för vidare studier. Läs mer om vårt kursutbud på Åsa folkhögskolas webbplats.

Distanskurser

Lägg till största delen upp studierna utifrån din personliga situation vad gäller till exempel tid, arbete, familj. Vi har distanskurser i skönlitterärt skrivande och massageterapi. Läs mer om våra distanskurser på Åsa folkhögskolas webbplats.

Sommarkurser

Vi erbjuder ett digert utbud av kurser under sommaren. Läs mer om sommarkurserna här.

Studiemotiverande kurs

Vi erbjuder också studiemotiverande folkhögskolekurs som för många är en väg till arbetsmarknaden eller till fortsatta studier. Deltagare anvisas av arbetsförmedlingen. Läs mer om våra studiemotiverande kurser på Åsa folkhögskolas webbplats.

Internat

Internatet är en viktig del av vår studiemiljö. Att bo på internat ger dig också möjligheten att leva ett år på en plats du kanske aldrig skulle komma till annars. Du slipper leta boende och du har alltid nära till skolan. Läs mer om vårt internat på Åsa folkhögskolas webbplats.

Konferenser

Vi erbjuder en vacker miljö med välutrustade konferenslokaler och ett utmärkt kök - allt till humana priser. Läs mer om Åsa folkhögskolas konferenser.

Vår restaurang

Åsa folkhögskola är känd för sitt goda kök. Under läsårets skoldagar serverar vi lunch även till allmänheten. Du hittar aktuell matsedel här.

Del av kulturutbudet inom Sköldinge

Skolan utgör också en del av verksamhetsutbudet inom Sköldinge genom utställningsverksamhet, temadagar, öppna arrangemang och samarbeten med lokala krafter och föreningar.

 

Uppdaterat: 18 september 2023
CGSN