För dig som är författare

Är du författare, översättare, dramatiker, poet, serietecknare, illustratör, skrivpedagog eller bokförläggare? Här hittar du information om vad vi kan göra för dig som arbetar med ord och berättelser. Oavsett om du är i starten av din yrkesverksamhet eller etablerad sedan länge så kan vi erbjuda dig stöd och hjälp.

Vad kan jag som yrkesverksam få hjälp med?

Du kan få hjälp och stöd med att:

  • komma i kontakt med andra författare
  • hitta någon som kan läsa ditt manus
  • komma i kontakt med biblioteken i regionen
  • formulera ett Skapande skola-erbjudande
  • hitta arenor och arrangemang (såsom litteraturfestivaler och utställartorg) där du kan möta en publik

Var med i Sörmlandsbokhyllan

I Sörmlandsbokhyllan presenterar vi i korta filmer om författare och litteratur som har anknytning till Sörmland. Vi strävar efter att ha koll på den aktuella utgivningen för att kunna tipsa om böcker och författare.

Kontakta oss om du vill vara med i Sörmlandsbokhyllan!

Sörmlandsförfattardagen

Sedan 2022 anordnar vi Sörmlandsförfattardagen, då vi på olika sätt uppmärksammar sörmländska författare. 2022 höll vi en skrivstuga på Sörmlands museum för att uppdatera och förbättra innehållet om sörmländska författare på Wikipedia.

2023 firar vi Sörmlandsförfattardagen fredag 21 april på Sörmlands museum med att bjuda in författare och andra skrivande i Sörmland till speed-dating och föredrag med Hans Gunnarson.

2024 är Sörmlandsförfattardagen en utbudsdag i samarrangemang med Nyköpings stadsbibliotek. Inbjudna är folkbibliotek och litterära arrangörer som får ta del av sex olika författares utbud som är möjligt att boka.

Region Sörmlands kulturstipendium

Du som är verksam inom litteraturområdet och är bosatt i Sörmland kan söka Region Sörmlands olika kulturstipendium. Sista ansökningsdag brukar vara 1 juni varje år. Du söker olika slags stipendier beroende på om du är professionellt verksam, vill fortbilda dig, är ung/oetablerad eller student. Vi hjälper dig gärna med ansökan.

Innehållsansvarig: Iréne Karlbom Häll
Uppdaterat: 23 april 2024
S7EP