För dig som är författare

Välkommen hit! Här finns information om vad vi kan göra för dig som arbetar med ord. Kanske är du författare, översättare, dramatiker, poet, serietecknare, illustratör, skrivpedagog eller bokförläggare. Kanske är du i starten av din yrkesverksamhet, kanske är du etablerad sedan länge. Vi vill gärna ha kontakt med dig!

Hos Litteraturutveckling Sörmland kan du få hjälp. Kanske vill du komma i kontakt med andra författare? Kanske vill du få tag på någon som kan läsa ditt manus? Kanske vill du vara mentor till en ung blivande författare? Kanske vill du komma i kontakt med biblioteken eller få hjälp med att formulera ett Skapande skola-erbjudande? Tillsammans med dig och andra litteraturaktörer i länet gör vi arrangemang där du kan synas och möta en publik, t ex på litteraturfestivaler och utställartorg.

Var med i Sörmlandsbokhyllan

Här presenterar vi författare och litteratur som har anknytning till Sörmland, i korta filmer från A till Ö. Vi strävar efter att ha koll på den aktuella utgivningen för att bättre kunna tipsa om böcker och författare. Hör av dig till oss om du vill vara med i Sörmlandsbokhyllan.

Region Sörmlands kulturstipendium

Du som är verksam inom litteraturområdet och är bosatt i Sörmland kan söka Region Sörmlands olika kulturstipendium. Sista ansökningsdag brukar vara 1 juni varje år. Du söker olika slags stipendier beroende på om du är professionellt verksam, vill fortbilda dig, är ung/oetablerad eller student. Vi hjälper dig gärna med ansökan.

Innehållsansvarig: Ann Catrine Eriksson
Uppdaterat: 9 juli 2021