En poet läser en dikt ackompanjerad av musiker som spelar instrumentet oud.

Litteraturutveckling Sörmland

Är du verksam som professionell författare, översättare, dramatiker, serieskapare eller poet i Sörmland? Eller skriver du på fritiden? Vi samarbetar med bokförlag, bibliotek och många andra. Vill du komma i kontakt med andra som håller på med litteratur eller har du en idé? Hör av dig till oss!

Litteratur är sedan 1 januari 2021 ett nytt konstområde inom Region Sörmland och är organisatoriskt en del av Biblioteksutveckling Sörmland. Nedan kan du läsa om några aktuella projekt. 

Min berättelse

En kurs för dig som är kvinna eller icke-binär och talar arabiska - där din röst, dina känslor och din tillvaro är viktig. Vi uttrycker oss genom berättande, interaktiv teater och konst.
Läs mer och anmäl dig innan 15 oktober.

اقرأ أكثر، وشارك/ي قبل 15 تشرين الأول

هذه الورشات لك، للنساء واللامنتمين/ات إلى الثنائية الجندرية، من الناطقين باللغة العربية؛ حيث صوتك، مشاعرك، ووجودك مهمين، سنعبر عن أنفسنا من خلال السرد القصصي، المسرح التفاعلي، والفنون.

Bli poesigympaledare

Vi erbjuder löpande kurser för dig som vill leda poesigympa-pass med dina elever, på biblioteket eller på din arbetsplats. Poesigympa är en inspirerande aktivitet för både kropp och själ till tonerna av svensk poesi. Just nu håller vi på att ta fram ett poesigympa-pass för barn. Kolla in i vår evenemangskalender för kurstillfällen.

Unga Sörmland

Nu är antologin med texter skrivna av unga från olika delar av Sörmland klar. De unga författarna har jobbat länge med sina texter och har i arbetet fått redigeringsstöd. Boken kan du beställa från förlaget Widegrens. Det blev också en digital release! I filmen får du ett smakprov av texterna och du får även se författarna firas på olika platser i regionen.

 

Projektet Sörmland berättar

Slutrapporten "Sörmland berättar - lärdomar från en experimentverkstad för litteraturutveckling" beskriver vad som hände under det treåriga projektet Sörmland berättar.

Evenemang

Fler händelser
Uppdaterat: 6 oktober 2021
GUC8