En poet läser en dikt ackompanjerad av musiker som spelar instrumentet oud.

Litteraturutveckling Sörmland

Är du verksam som professionell författare, översättare, dramatiker, serieskapare eller poet i Sörmland? Eller skriver du på fritiden? Vi samarbetar med bokförlag, bibliotek och många andra. Vill du komma i kontakt med andra som håller på med litteratur eller har du en idé? Hör av dig till oss!

Uppdrag Litteratur

Litteratur är sedan 1 januari 2021 ett nytt konstområde inom Region Sörmland och är organisatoriskt en del av Biblioteksutveckling Sörmland.

Vårt uppdrag är att på olika sätt stödja verksamma personer i Sörmlands litterära system, och att skapa bättre förutsättningar för fler att upptäcka och utveckla skrivande.

I evenemangskalendern hittar du evenemang som vi är med och arrangerar. I nyhetslistan hittar du aktuella projekt och andra nyheter som vi är inblandade i.

Bli poesigympaledare

Vi erbjuder löpande kurser för dig som vill leda poesigympa-pass med dina elever, på biblioteket eller på din arbetsplats.

Poesigympa är en inspirerande aktivitet för både kropp och själ till tonerna av svensk poesi. Hösten 2022 presenterar vi två nya poesigympa-pass, varav ett för barn.

Kolla in i vår evenemangskalender för nya kurstillfällen.

En del av enheten Biblioteksutveckling Sörmland

Uppdaterat: 8 september 2022
J6YG