Poesi + gympa = Poesigympa

Rör dig till poesi så din kropp och själ får en genomkörare samtidigt! Vi utvecklar konceptet Poesigympa i samarbete med bland andra Litteraturbanken. Vi erbjuder löpande digitala utbildningar för dig som vill bli poesigympa-ledare.

Poesigympa är ett koncept som förenar rörelser med poesi. Poesigympa kan liknas vid en lugn pausgympa. Du behöver inga speciella kläder och blir inte jättevarm. Däremot får du lösa upp axlar och nacke och öva balans i lugn takt medan du lyssnar på svensk poesi, från klassiker till samtida poeter.

Uppläsningarna och musiken som används i passen är godkända av upphovspersonerna. 

Var kan jag använda Poesigympa?

Du kan använda eller delta på poesigympa på arbetsplatser, bibliotek och andra verksamheter. Passen hålls av Poesigympa-ledare.

Hur blir jag Poesigympa-ledare?

  1. Börja med vår intro-kurs till poesigympa på Digiteket
  2. Sen kan du gå vår kostnadsfria utbildning online och få tillgång till pass i form av ljudfiler och instruktioner - och uppdateringar. Du kan gå utbildningen av nyfikenhet för att se vad det handlar om. Det är inget krav att genast bli ledare. Kontakta Iréne Karlbom Häll
  3. För dig som gått utbildningen i att leda Poesigympa finns sen en digital samarbetsyta på Teams där du hittar utbildnings- och marknadsföringsmaterial, och kan hålla kontakt med andra ledare.
Innehållsansvarig: Victoria Lagerkvist
Uppdaterat: 9 april 2024
F3TM