Evenemang

Håll koll på aktuella evenemang inom litteratur och skrivande, kultur och hälsa, läsning och bibliotek.

Här hittar du aktuella evenemang inom litteratur och skrivande, kultur och hälsa, läsning och bibliotek som Biblioteksutveckling Sörmland erbjuder. 

Om du arbetar på ett folkbibliotek i Sörmland hittar du ytterligare kompetensutveckling och samverkansträffar på vår digitala samarbetsyta på Teams. Kontakta oss så bjuder vi in dig!

 • 10 augusti 00:00

  Författarskola för unga

  Ansökningsperioden för årets sommarförfattarskola har avslutats. Välkommen igen nästa år med din ansökan!

 • 31 augusti 12:15

  Pride 2021 - bokcirkla om Queera tider på lunchen

  Var med och bokcirkla om boken Queera tider - hbtqi då och nu en stund på lunchen! Bokcirkeln är för dig som möter människor i ditt jobb, men också för dig som vill prata om din läsning.

 • 2 september 18:00

  Pride 2021 - vi skriver om Pride på Wikipedia

  Var med och förbättra Wikipedia utifrån ett hbtqi-perspektivet. Vi ses digitalt så ta med eget fika! Träffen inleds med ett föredrag om Priderörelsens historia.

 • 7 september 13:30

  Nätverksträff - kultur i äldreomsorgen

  Välkommen på höstens träff för dig som är kulturombudsansvariga inom äldreomsorg, bibliotek eller på annat sätt arbetar med att främja kultur inom äldreomsorg i Sörmland!

 • 1 november 10:00

  Utbilda dig till läsledare i metoden Shared Reading

  Bli läsledare i metoden Shared Reading! Du som arbetar i Sörmland kan ansöka om en plats till den digitala utbildningen.

 • 22 februari 08:30

  Bokrecept - samverkansmöte

  Välkommen på det årliga samverkansmötet för dig som arbetar med Bokrecept! Mötet vänder sig till samtliga professioner som arbetar med Bokrecept i kommuner och Region Sörmland; barnhälsovårdssköterskor, logopeder, tal-, språk- och specialpedagoger och bibliotekarier.