Biblioteksutveckling Sörmland

Vi vill att fler människor i Sörmland vill och kan läsa, skriva, skapa och berätta utifrån sina förutsättningar. Därför arbetar vi strategiskt med biblioteks- och litteraturutveckling i Sörmland.

Bibliotek, läsning och litteratur ska vara tillgängligt för alla. Biblioteksutveckling Sörmland vill vidga vyer, väcka engagemang och bidra till att människor har möjlighet att utöva sina mänskliga rättigheter. Våra verksamhetsområden är:

Håll koll på evenemang vi erbjuder

Du hittar aktuella evenemang inom litteratur och skrivande, kultur och hälsa, läsning och bibliotek som Biblioteksutveckling Sörmland erbjuder under Evenemang.

Nya Bokrecept

Nu har bokrecepten fått nytt utseende!

Vi har flyttat!

Från och med 1 februari 2021 hittar du Biblioteksutveckling Sörmland på Sörmlands museum i Nyköping. 

Ny besöksadress: Biblioteksutveckling Sörmland, Tolagsgatan 8, 611 31 Nyköping

Ny postadress: Biblioteksutveckling Sörmland, Box 314, 611 26 Nyköping

Covid 19 - så påverkas verksamheten

Biblioteksutveckling Sörmland följer Region Sörmlands hållning som för närvarande är att vara restriktiva med möten, resor och konferenser. Vi genomför träffar och konferenser digitalt i första hand. Planerade fysiska tillfällen flyttar vi fram eller genomför digitalt. Kontakta oss om du har frågor

För dig som arbetar på bibliotek i Sörmland

Arbetar du på folkbibliotek i någon av Sörmlands nio kommuner? Då finns en digital samarbetsyta på Teams. Om du inte blivit inbjuden kontakta oss!

För dig som har gått Poesigympa-kurs

Har du gått en kurs i att leda Poesigympa? Då finns en digital samarbetsyta på Teams där du hittar utbildnings- och marknadsföringsmaterial. 

Om du vill gå en kurs i att leda Poesigympa kontaktar du litteraturutvecklare Iréne Karlbom Häll eller håller koll i vårt kalendarium.

 

Guida till fria e-resurser

Läs böcker digitalt - och guida andra människor till e-resurser som finns på bibliotek eller fritt på internet. Använd vårt material med 6 illustrationer för att lyfta fram Litteraturbanken, Gutenberg, Världens bibliotek, LibriVox, Open Library och såklart ditt lokala bibliotek.

Samarbete är viktigt för oss

Biblioteksutveckling Sörmland vill vara en schysst samarbetspart som är närvarande
där våra målgrupper är. Vill du samarbeta med oss? Hör av dig!

Evenemang

Fler händelser
Uppdaterat: 4 augusti 2021
HNHP