Biblioteksutveckling Sörmland

Vi arbetar tillsammans med folkbiblioteken och andra aktörer i Sörmland för att fler människor ska vilja och kunna läsa, skriva, skapa och berätta. Men även för att stärka människors medie- och informationskunnighet. Den här webbplatsen är under uppbyggnad. Berätta gärna för oss om det finns information du saknar här.

Alla barn, unga och vuxna i Sörmland ska ha likvärdig tillgång till information och berättelser. Alla behöver också ha möjlighet att använda digital teknik. Läsning och bibliotek ska vara tillgängligt för alla. Biblioteken är en stark och kreativ kraft för demokrati, flerspråkighet och människors delaktighet i samhället.

Biblioteksutveckling Sörmland vill vidga vyer, väcka engagemang och bidra till att människor kan påverka sin situation och samhället. Vi strävar mot att alla människor ska ges möjlighet att utöva sina mänskliga rättigheter och aktivt kunna bidra till ett hållbart samhälle.

Här ser du ett urval av de aktiviteter som är aktuella just nu!

 

Mikrofon på stativ i studio

Sörmländska berättare i Sveriges Radio P4 Sörmland

Under våren kan du lyssna till sörmländska berättare i radio P4.  Möt romanförfattare, poeter, lokala deckardrottningar, serietecknare och barnboksförfattare, alla med sin egen historia. Gemensamt för dem är att de bor och verkar i Sörmland.

16 januari är Robert Åsbacka först ut i vårens programserie. Robert är en prisbelönt finlandssvensk romanförfattare som även skrivit dramatik och som givits ut både i Sverige och i Finland. Så slå på radion på onsdagar udda veckor kl. 11.00.

 

Bokrecept - En medicinburk med böcker i att träna språket med små barn

Samverkansmöte för dig som arbetar med Bokrecept

Torsdagen den 14 februari är du som arbetar med Bokrecept välkommen till det årliga samverkansmötet. I år är vi på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. I fokus står mötet med familjen och kommunikation kring Bokrecept. På mötet följer vi också upp arbetet och delar erfarenheter och kunskap över professionsgränserna. Anmäl dig senast 1 februari!

 

Alfapet där det står läslust

Inspirationsdag för Läs- & Kulturombud

Den 31 januari är vi med och arrangerar den årligt återkommande inspirationsdagen om kultur och delaktighet inom omsorg och äldreomsorg. Några exempel på programpunkter är "När farmor och farfar kom till Sverige". Att möta personer med kognitiv nedsättning. Ögonblick att minnas Film och samtal för demenssjuka, deras anhöriga eller personal.

Dagen är för dig som är kulturombud, läsombud, högläsare, biblioteksmedarbetare eller helt enkelt bara intresserad. Sista anmälan var den 19 december.

 

Uppdaterat: 14 januari 2019
EX3B