Biblioteksutveckling Sörmland

Vi vill att fler människor i Sörmland vill och kan läsa, skriva, skapa och berätta. Biblioteksutveckling Sörmland arbetar strategiskt med bibliotek, litteratur och läsning i Sörmland.

Bibliotek, läsning och litteratur ska vara tillgängligt för alla. Biblioteksutveckling Sörmland vill vidga vyer, väcka engagemang och bidra till att människor har möjlighet att utöva sina mänskliga rättigheter.

Sörmland berättar blir litteraturutveckling

Projektet Sörmland berättar är nu avslutat. Från och med 1 januari 2021 är litteraturutveckling en permanent del av Biblioteksutveckling Sörmlands uppdrag.

Covid 19 - så påverkas verksamheten

Biblioteksutveckling Sörmland följer Region Sörmlands hållning som för närvarande är att vara restriktiva med möten, resor och konferenser. Planerade fysiska tillfällen flyttar vi fram eller genomför digitalt. Hör av dig om du har frågor! Kontakta Skyddad adress

Upplev digital kultur

Ta del av kultur digitalt. Vill du möta sörmländska författare, hitta läsning i det digitala biblioteket eller utforska Sörmlands museums samlingar? Vi har samlat några tips på aktiviteter och upplevelser från Sörmland.

 

 

Guida till fria e-resurser

Läs böcker digitalt - och guida era låntagare till e-resurser som finns via era bibliotek eller fritt på internet. Använd vårt material med 6 illustrationer för att lyfta fram Litteraturbanken, Gutenberg, Världens bibliotek, LibriVox, Open Library och såklart ditt bibliotek.

Samarbete är viktigt för oss

Biblioteksutveckling Sörmland vill vara en schysst samarbetspart som är närvarande
där våra målgrupper är. Vill du samarbeta med oss? Hör av dig!

Evenemang

Fler händelser
Innehållsansvarig: Hanna Rasmussen
Uppdaterat: 15 januari 2021
KCE7