Sommarförfattarskolan på Nynäs

Varje sommar genomför vi en författarutbildning för dig som är ung och vill utveckla ditt skrivande. Här får du professionell ledning i ditt skrivande av verksamma författare. Du får även lära känna andra unga med skrivintresse! Vi umgås och lagar mat tillsammans och du övernattar på kursgården om du vill.

För att ansöka till författarskolan behöver du vara mellan 14-20 år och folkbokförd i Sörmland. Du ska ha ett starkt och dokumenterat intresse för litteratur och skrivande. När du söker bifogar du ett personligt brev och ett arbetsprov. Medverkan på sommarförfattarskolan är gratis.

Ansök till Sommarförfattarskolan 2023

Information om Sommarförfattskolan 2023 kommer våren 2023

Boendet

I kursen ingår logi & frukost på vandrarhemmet Bränneriet vid Nynäs Slott, samt lunch och middag som vi lagar gemensamt. Lärarna medverkar sex timmar per dag, resten ägnas åt eget arbete med uppgifterna. En vuxen ledare finns på plats dygnet runt.

Målsmans tillstånd krävs för dig som är under 18. Resor till och från Nynäs bekostas privat.

Lärarna

Sommarförfattarskolans tre lärare har alla ett eget aktivt författarskap och erfarenhet av att leda skrivarkurser. Lärare sommaren 2022 var Karin Flygare, Arkan Asaad och Robert Åsbacka.

Ansökan

  • För att ansöka till Sommarförfattarskolan ska du vara skriven i Region Sörmland och ha ett starkt och dokumenterat intresse för litteratur och skrivande
  • Du söker med kort personligt brev max ½ A4 och arbetsprov max 2 A4 sida. (12 punkter)
  • Ett arbetsprov är en skönlitterär text som du skrivit själv. Det kan vara del av en längre berättelse, noveller, dikter, sångtexter.
  • Referenser får, men måste inte anges
  • Urvalet görs delvis utifrån att vi önskar deltagare från alla delar av Sörmland. 7-14 personer antas, plus några reserver
  • Glöm inte att lämna telefonnummer och mailadress i ansökan
Uppdaterat: 17 oktober 2022
EE3Q