För dig som är ung

Här hittar du våra aktiviteter för dig som är ung och gillar att skriva och berätta. Läs mer om vår författarutbildning, hur du kan få din text publicerad genom Unga Sörmland eller hur du kan sommarjobba som författare. Just nu kan du som går på mellanstadiet, högstadiet och gymnasiet delta i novelltävlingen Sörmlandsnovellen!

Sörmlandsnovellen 2024

Skriv en novell och låt andra läsa den! Sörmlandsnovellen 2024 är en skrivtävling för dig som går på mellan- och högstadiet eller gymnasiet i hela Sörmland. Du är med och tävlar om pengar och biobiljetter och att få din text publicerad i någon av Sörmlands fyra största lokaltidningar.

Du kan skicka in ditt bidrag fram till den 30 oktober 2024!

Läs mer om Sörmlandsnovellen här

Sommarförfattarskolan

Varje sommar kan du som är ung delta på en författarutbildning för att utveckla ditt skrivande tillsammans med professionella författare. Här lär du även känna andra unga med skrivintresse. Vi umgås och lagar mat tillsammans. Sommarförfattarskolan genomförs under vecka 32 varje år.

Läs mer om Sommarförfattarskolan 2024

Sommarjobba som författare 

Platsens författare innebär att du får en feriepraktikplats i den kommun du bor i. Under tre veckor ägnar du dig åt att skriva. Du får handledning av en professionell författare och möjlighet att träffa andra unga som skriver. Du ansöker om plats genom din kommun.

Läs mer om att sommarjobba som Platsens författare

Bli publicerad i antologin Unga Sörmland
Varje år publicerar vi en antologi med texter författade av unga, bosatta i olika delar av Sörmland.

Du kan låna Unga Sörmland på närmsta bibliotek i Sörmland eller köpa den i bokhandeln.

 Du hittar också Unga Sörmland i digital utgåva på plattformen Issuu:

 Unga Sörmland 2021

 Unga Sörmland 2022

 Läs mer om Antologin Unga Sörmland

Innehållsansvarig: Iréne Karlbom Häll
Uppdaterat: 17 oktober 2024
YEXM