För dig som är ung

Här finns information om aktiviteter vi gör för dig som är ung och gillar att skriva och berätta. Har du idéer? Vill du starta projekt som handlar om att skriva eller berätta eller uttrycka sig med orden som verktyg? Vi vill gärna ha kontakt med dig!

Bli publicerad i antologin Unga Sörmland

Varje år publicerar vi en regionsantologi med texter författade av unga, bosatta i olika delar av  Sörmland. Boken ges ut av Widegrens förlag. Du kan låna boken på närmsta bibliotek i Sörmland eller köpa den i bokhandeln. Antologin publiceras även digitalt.

Läs mer om Antologin Unga Sörmland 2022


Sommarjobba som Platsens författare 

Platsens författare innebär att du får en feriepraktikplats i den kommun du bor i. Under fyra veckor ägnar du dig åt att skriva. Du får handledning av en professionell författare och möjlighet att träffa andra unga som skriver. Du ansöker om plats genom din kommun.

Läs mer om att sommarjobba som Platsens författare


Sommarförfattarskolan

Varje sommar genomför vi en författarutbildning för dig som är ung och vill utveckla ditt skrivande under professionell ledning av regionalt verksamma författare. På författarskolan lär du även känna andra unga med skrivintresse. Vi umgås och lagar mat tillsammans på kvällen och du övernattar på kursgården om du vill.

Läs mer om och ansök till Sommarförfattarskolan 2022

Sök stöd och bidrag

Du som är verksam inom litteraturområdet och är bosatt i Sörmland kan söka Region Sörmlands olika kulturstipendium. Sista ansökningsdag brukar vara 1 juni varje år. Du söker olika slags stipendier beroende på om du är professionellt verksam, vill fortbilda dig, är ung/oetablerad eller student.

Läs mer om Region Sörmlands kulturstipendier

Uppdaterat: 28 april 2022
TE8N