Sörmlandsnovellen 2024

Skriv en novell och låt andra läsa den! Sörmlandsnovellen 2024 är en skrivtävling för dig som går på mellan- och högstadiet eller gymnasiet i hela Sörmland. Du är med och tävlar om pengar och biobiljetter och att få din text publicerad i någon av Sörmlands fyra största lokaltidningar.

Vad ska jag skriva om?

Vi tror att alla har något att berätta! För att hjälpa dig att komma igång får du ett tema: "Hemma".
Du får tolka temat fritt och du får skriva på svenska och engelska. Din text kommer att bedömas av en jury som består av lokala författare och biblioteksmedarbetare i Sörmland.

Vad är en novell?

En novell är en nedskriven berättelse. Den kan vara sann eller påhittad eller nånting däremellan. Den kan vara kortare eller lite längre, men det är en historia som man hinner läsa på en gång, utan att ta paus.

Många författarskap började med en novelltävling. Att ta mod till sig och dela det man skriver med andra, det är där det händer. När någon du inte känner läser det du skrivit. Då blir det på riktigt.

Vad vinner jag?

Om du vinner kommer din novell att bli publicerade i Södermanlands Nyheter, Katrineholms Kuriren, Eskilstuna Kuriren eller Strängnäs Tidning beroende på var du bor. Du kan också vinna pengar och biobiljetter! Vinnare utses i varje ålderskategori och beroende på var i Sörmland du bor. Det betyder att vi utser hela nio stycken vinnare. Under läslovet vecka 44 får du besked om hur det gått.

Hur gör jag för att vara med?

Börja skriva! Fundera på vad temat "Hemma" betyder för dig. Tveka inte, bara skriv!

Att tänka på

  • Skriv på dator, vi vill ha din text i digitalt format
  • Max antal tecken är 10.000.
  • Sista dag för att lämna in ditt bidrag är den 30 september 2024

Läs mer och ansök här!

På kampanjwebben hittar du all information, skrivtips och länk till ansökan

Uppdaterat: 8 juli 2024
UWME