En poet läser en dikt ackompanjerad av musiker som spelar instrumentet oud.

Litteraturutveckling Sörmland

Är du verksam som professionell författare, översättare, dramatiker, serieskapare eller poet i Sörmland? Eller skriver du på fritiden? Vi samarbetar med bokförlag, bibliotek och många andra. Vill du komma i kontakt med andra som håller på med litteratur eller har du en idé? Hör av dig till oss!

Litteratur är sedan 1 januari 2021 ett nytt konstområde inom Region Sörmland och är organisatoriskt en del av Biblioteksutveckling Sörmland. I evenemangskalendern hittar du evenemang som vi är med och arrangerar. I nyhetslistan hittar hittar du aktuella projekt och andra nyheter som vi är inblandade i.

Bli poesigympaledare

Vi erbjuder löpande kurser för dig som vill leda poesigympa-pass med dina elever, på biblioteket eller på din arbetsplats. Poesigympa är en inspirerande aktivitet för både kropp och själ till tonerna av svensk poesi. Just nu håller vi på att ta fram ett poesigympa-pass för barn. Kolla in i vår evenemangskalender för kurstillfällen.

Beställ antologin Unga Sörmland 2021

Nu är antologin med texter skrivna av unga från olika delar av Sörmland klar. De unga författarna har jobbat länge med sina texter och har i arbetet fått redigeringsstöd. Boken kan du beställa från förlaget Widegrens. Det blev också en digital release! I filmen får du ett smakprov av texterna och du får även se författarna firas på olika platser i regionen.

 

En del av enheten Biblioteksutveckling Sörmland

Uppdaterat: 19 november 2021
EYUJ