En poet läser en dikt ackompanjerad av musiker som spelar instrumentet oud.

Litteraturutveckling Sörmland

Litteraturen är ett nytt konstområde inom Region Sörmland. Vi vänder oss till dig som är verksam i Sörmland och som är professionell författare, översättare, dramatiker, serieskapare eller poet, men även till till dig som skriver på fritiden. Vi samarbetar med bokförlag, bibliotek och många andra. Har du en idé? Vill du komma i kontakt med andra som håller på med litteratur? Hör av dig till oss!

Bli poesigympaledare

Vi erbjuder löpande kurser för dig som vill leda poesigympa-pass med dina elever, på biblioteket eller på din arbetsplats. Poesigympa är en inspirerande aktivitet för både kropp och själ till tonerna av svensk poesi. Just nu håller vi på att ta fram ett poesigympa-pass för barn. Kolla in i vår evenemangskalender för kurstillfällen.
Läs mer om poesigympa.

Unga Sörmland

Nu är antologin med texter skrivna av unga från olika delar av Sörmland klar. De unga författarna har jobbat länge med sina texter och har i arbetet fått redigeringsstöd. Boken kan du beställa från förlaget Widegrens. Det blev också en digital release! I filmen får du ett smakprov av texterna och du får även se författarna firas på olika platser i regionen.

 

Projektet Sörmland berättar

Slutrapporten "Sörmland berättar - lärdomar från en experimentverkstad för litteraturutveckling" beskriver vad som hände under det treåriga projektet Sörmland berättar.

Evenemang

Fler händelser
Uppdaterat: 16 september 2021
SECD